Naročanje, izdaja receptov, navodila pred pregledom, nuhalna svetlina, 4D UZ (ultrazvok), NIFTY

OBVESTILO O DELOVANJU AMBULANTE V ČASU PANDEMIJE COVID-19

Spoštovani, za vas ordiniramo na prilagojen način.

Za preglede se naročajte na 01 518 54 05 med ordinacijskim časom ambulante, ali na elektronski naslov: metka@ginekologinja.net.

V zaklenjeno čakalnico sprejemamo le po predhodni najavi na 01 518 54 05, posamič, brez spremstva. OBVEZNO si nadenite masko. Ob vstopu vam izmerimo telesno temperaturo. V naprej se dobro pripravite na obisk, zapišite si vprašanja. Dobra priprava pomeni krajši obisk in manjšo možnost okužbe. Varujemo vas in ostale pacientke.

PRIPRAVA PRED PRIHODOM NA PREGLED

Spoštovane, zdravstvene ustanove so prostori z večjim tveganjem za okužbe. Prosim, da se zaščitite pred infekcijo v največji možni meri. Prav tako ne prenašajte nevede infekcije na ostale pacientke in zdravstveno osebje. Na pregled se pripravite doma. Priskrbite si zaščitno masko. V avtu imejte razkužilo ali razkužilne robčke. Pripravite si zdravstveno kartico. Če vas pripelje partner ali pride z vami otrok, naj vas počaka v avtu. Ko se pripeljete pred ambulanto, nas iz avta pokličite na 01 518 54 05. V avtu počakajte nadaljnjih navodil.  Zaklenjena vrata ambulante vam bo odprla medicinska sestra. Pred vhodom vam bo izmerila telesno temperaturo. V ambulanti se ne dotikajte obraza in si ne popravljajte maske. Roki držite sklenjeni v naročju. Nosečnice vzorec urina odložite na pult v WC-ju. Ničesar se ne dotikajte. Prosimo, ostanite mirni in potrpežljivi, za vas si bomo vzeli dovolj časa. Naglica nikomur ne koristi. Ostanite zdravi.

 

 

Pozdravljene!

Recepti, naročanje in navodila, nuhalna svetlina, 3D/4D ultrazvok

Recepte izdajam ob ponedeljkih in sredah od 13.00 do 18.00, ostale dni od 7.00 do 13.00.

Naročanje na preglede je možno po telefonu na 01 518 54 05 ali osebno v delovnem času ambulante ter po elektronski pošti na metka@ ginekologinja.net.
Pred preventivnimi ginekološkimi in porodniškimi pregledi ne bodite tešči, razen, kadar vam to izrecno naročimo zaradi meritve jutranjega krvnega sladkorja; pripravite si podatek o prvem dnevu zadnje menstruacije, prinesite s seboj menstrualni koledarček, morebitne sveže izvide mamografije, izvide pregleda ščitničnih hormonov, drugih laboratorijskih preiskav in nedavne specialistične izvide. Na prvi pregled po operativnem posegu ali kontrolnem pregledu pri operaterju prinesite s seboj odpustno pismo z opisom operacije in histološki izvid.
Pred vaginalnim pregledom ne tuširajte nožnice in vsaj 3 dni ne uporabljajte vaginalnih svečk. Za ultrazvočne preiskave ni potrebno imeti polnega mehurja ali biti tešči. Pred štiridimenzionalnim ultrazvočnim pregledom (4D UZ) se nasitite, in popijte dovolj tekočine. Na pregled nuhalne (=zatilne) svetline priporočam, da pridete s partnerjem. Proti doplačilu Lahko izberete zapis fotografij in 2D ter 4D video posnetkov ploda na CD ali USB, ki ju dobite pri nas. Za opis in izbiro obsega NIFTY testa preberite opis na http://www.niftytest.si ter na https://zastarse.si/nosecnost/koliko-stane-nifty-test/