Naročanje, izdaja receptov, navodila pred pregledom, nuhalna svetlina, 4D UZ (ultrazvok), NIFTY

OBVESTILO O DELOVANJU AMBULANTE V ČASU PANDEMIJE COVID-19

Spoštovani, za vas ordiniramo še naprej, vendar na prilagojen način.

Do nas dostopajte preko Gospodarja zdravja, spletne aplikacije, kamor se prijavite brezplačno, za e-posvet ali naročilo receptov:

https://www.gospodar-zdravja.si/clanek/Bodite-Gospodar-Svojega-Zdravja

Za pregled v nosečnosti se naročajte na GSM 031 471 749, med ordinacijskim časom ambulante. Sprejemamo tudi nosečnice brez opredeljenega ginekologa.

Za nujna ginekološka stanja in nosečnice do 20. tedna nosečnosti izven našega delovnega časa kličite 01 522 93 93, dostop 24 ur.

Za nujna stanja v nosečnosti po 20. tednu nosečnosti izven našega delovnega časa, kličite 01 522 61 11, dostop 24 ur. 

Preventivnih ali samoplačniških pregledov, razen nuhalne svetline in dvojnega hormonskega testa, do nadaljnega ne opravljamo.

V  ambulanto spuščamo le po predhodni najavi na 01 518 54 05, posamič, brez spremstva. OBVEZNO nosite masko in rokavice, sicer vas zavrnemo. Pred vhodom vam izmerimo telesno temperaturo. V naprej se dobro pripravite. Dobra priprava pomeni krajši obisk in manjšo možnost okužbe. Varujemo vas in ostale nosečnice.

PRIPRAVA PRED PRIHODOM NA PREGLED

Spoštovane, zdravstvene ustanove so prostori z večjim tveganjem za okužbe. Prosim, da se zaščitite pred infekcijo v največji možni meri. Prav tako ne prenašajte nevede infekcije na ostale pacientke in zdravstveno osebje. Na pregled se pripravite doma. Priskrbite si zaščitno masko in  rokavice za enkratno rabo, ki jih boste nadeli še v avtu. V avtu imejte razkužilo ali razkužilne robčke. Pripravite si zdravstveno kartico. Če vas pripelje partner ali pride z vami otrok, naj vas počaka v avtu. Ko se pripeljete pred ambulanto, nas iz avta pokličite. V avtu počakajte nadaljnih navodil.  Zaklenjena vrata ambulante vam bo odprla medicinska sestra. Pred vhodom vam bo izmerila telesno temperaturo. V ambulanti se ne dotikajte obraza in si ne popravljajte maske. Roki držite sklenjeni v naročju. Vzorec urina odložite na pult v odprtem WC-ju. Ničesar se ne dotikajte. Prosimo, ostanite mirni in potrpežljivi, za vas si bomo vzeli dovolj časa. Naglica nikomur ne koristi. Ostanite zdravi.

Povezava do članka o koristnosti rabe zaščitnih mask: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30520-1/fulltext
Virus COVID-19 najučinkoviteje uničuje germicidna luč UVC. Primerna je tako za razkuževanje prostorov kot predmetov. Informirajte se o previdnostnih ukrepih, sterilizirajte, ko v prostoru ni ljudi.

 

Pozdravljene!

Recepti, naročanje in navodila, nuhalna svetlina, 3D/4D ultrazvok

Recepte izdajam ob ponedeljkih in sredah od 13.00 do 18.00, ostale dni od 7.00 do 13.00.

Naročanje na preglede je možno po telefonu na 01 518 54 05 ali osebno v delovnem času ambulante ter po elektronski pošti na metka@ ginekologinja.net.
Pred preventivnimi ginekološkimi in porodniškimi pregledi ne bodite tešči, razen, kadar vam to izrecno naročimo zaradi meritve jutranjega krvnega sladkorja; pripravite si podatek o prvem dnevu zadnje menstruacije, prinesite s seboj menstrualni koledarček, morebitne sveže izvide mamografije, izvide pregleda ščitničnih hormonov, drugih laboratorijskih preiskav in nedavne specialistične izvide. Na prvi pregled po operativnem posegu ali kontrolnem pregledu pri operaterju prinesite s seboj odpustno pismo z opisom operacije in histološki izvid.
Pred vaginalnim pregledom ne tuširajte nožnice in vsaj 3 dni ne uporabljajte vaginalnih svečk. Za ultrazvočne preiskave ni potrebno imeti polnega mehurja ali biti tešči. Pred štiridimenzionalnim ultrazvočnim pregledom (4D UZ) se nasitite, in popijte dovolj tekočine. Na pregled nuhalne (=zatilne) svetline priporočam, da pridete s partnerjem. Proti doplačilu Lahko izberete zapis fotografij in 2D ter 4D video posnetkov ploda na CD ali USB, ki ju dobite pri nas. Za opis in izbiro obsega NIFTY testa preberite opis na http://www.niftytest.si ter na https://zastarse.si/nosecnost/koliko-stane-nifty-test/